JobsAssist.com - Jobs Resources & Placement Papers
Get Vyom Interview Success Kit Now!
» Now 9,000 Questions & Answers !!
» 10,000+ Pages | Written by 58 Subject Experts | 81 Question Categories
» Every Successful Candidate has this!
Special

Click here to register on India's Fastest growing Job site.

Main Menu

JobsAssist Home Home
 Freshers Jobs Freshers Jobs
Latest Freshers Jobs Latest Jobs
Add Freshers Jobs to My Yahoo My Yahoo!
Free Vyom Career Magazine Free Career Mag
 IT Companies Placement Papers IT Placement Papers
 Govt. Sector Companies Placement Papers Govt. Sector Papers
 5000 IT Companies Directory IT Directory
 Free Magazines Free Magazines
 Consultants Directory Consultants
 Training Institutes Directory Training Inst.
 Interview Questions Interview Questions
 Motivational Quotes Motivational Quotes
 Call Center Information Call Center Info
 Final Year Projects Final Year Projects
 Jobs Discussion Forums Jobs Forum
 Vyom Resume Submitter Resume Submitter
 Free Resume Builder Downloads Free Resume Builders
 Contact Us Contact Us


Resume Submitter

Vyom Network
    Vyom Resources
    Source Codes
    Online Exams
    Discussions World
    Free eBooks
    20,000 Downloads

HOT Resources
Free Career eMagazine


Search JobsAssist
Google




Welcome to JobsAssist - Single Stop for Complete Career Resources

Home » Placement Papers » TCS Placement Papers » TCS Placement Paper 120
Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE

 

TCS Placement Paper 120


Error iconIf you are looking for guaranteed success in your next interview, get an ebook, that contains all the possible Interview Questions.

CLICK HERE TO GET VYOM INTERVIEW SUCCESS KIT TODAY!

Contains over 9,000 solved Interview Questions asked in most MNC interviews.

Receive Genuine Job Information & latest Walk-in details in your mailbox everyday! Join our Yahoo! Group by entering your email in the form below:



(For Example: Software Testing Jobs, BPO Jobs, J2EE Jobs, etc.)




Sample test  paper conducted on 2nd March 2008 at LAKSHMANGARH.

TCS PAPER ON 2nd MARCH 2008

TCS conducts an online test which comprises of three sections.
Section 1: ENGLISH(40 Questions,20 Minutes)
Section 2:QUANTITATIVE APTITUDE(32 Questions,40 Minutes)
Section 3:CRITICAL REASONING(3 Paragraphs,30 Minutes)
 

SECTION 1:
This section comprises of 10 synonyms,10 antonymns and 2 comprehensions.

For synonymns and antonyms,refer GRE BARRON'S 12TH EDITION.Also refer to the antonym questions of part two and high frequency word list in any GRE'S edition.

Some of them which i got were:
ANTONYMS:
1.)Antithetical
2.)Stupefy
3.)Hidebound
4.)Hedge
5.)Sequestor

SYNONYMS:
1.)Celibacy
2.)Equanimity
3.)Moribund
4.)Contumacious
5.)Pandemonium

For comprehensions,just properly attempt any one of the two.And the other one could be done away with guess work. 

SECTION 2:
1.) Find the result of the following expression- M (737, 7) +R (3.4) +T (7. 7)-R (6.4) if, M denotes modules operation, R denotes round-off, T denotes truncations?
Sol. 2+3+7-6 = 6

2.)In a city, temperature at noon varies according to -t^2/6 + 4t + 12, where t is elapsed time. Find the percentage change in temperature from 3pm. to 6 pm.
Sol.In equation first put t=3,
we will get 25.5........................... (1)
Now put t=6,
we will get 42.............................. (2)
So %change = ((42-25.5)/42)*100) 
=39.3

3.)If g(0) = 1, g(1) = -1 and g(n) = g(n-1)-g(n-2) then calculate g(5).
Sol. Start with g(2) = g(1) - g(0) = -1 - 1 = -2,  g(3) = g(2) - g(1) = -2+1 = -1,  g(4) = g(3)-g(2) =  -1+2 = 1,  g(5) = g(4)-g(3) = 1+1 = 2.

4.)Which shape will be obtained by using these values of X & Y?

     X                                  Y

0                               0.00001

10                               1.02

100                             1.72

1000                           3.00

9999                           4.72
Sol): Y= log10(X)

5.)Find d unit of given expression - (Force*Distance)/ (Velocity *Velocity)?
Sol. MASS

6.)A can copy 20 pages in 4 hours and A and B can copy 70 pages in 10 hours. How much time B will take to copy 26 pages?
Sol. As 1 hour work =20/4=5 pages , A+Bs 1 hour work = 7 pages So Bs 1 hour work =7-5=2 pages. Time taken by B to copy 26 pages =26/2=13 hours. 

7.) . A, B and C are the mechanisms used separately to reduce the wastage of fuel by 20%, 30% and 10%. What will be the fuel economy if they were used combined?
Sol.Method is (80/100*70/100*90/100)*100 = 50.4
So, economy = 100-50.4 = 49.6

8.)What is the largest prime number which can be stored in 6 bit register?
Sol.61....[(2^n)-1],it gives 64 but the nearest prime no is 61.

9.)How the given string how many Ys are followed by L that are not followed by PYLYPQMYLPMLYLLYQMYYLQYLPLYAMLYLM Sol. Only count pairs of YL and discard pairs of YLP.ans would be 4 in this case.

10.) Find d singular matrix from a given set of matrices?

  a) 2 3    b) 4 16     c) 0 5     d) 9 8

      4 5        1 4         1 5          4 5

Sol....b)[det (A) = 0 i.e. ((a11+a22)-(a12+a21)]

11.)  Which of the following are orthogonal pairs? a. 3i+2j b. i+j   c. 2i-3j d. -7i+j ?
Sol. The product of slope(y/x) of two equations should be -1.Therefore ans is a and c.

12.)   My flight takes of at 2am from a place at 18N 10E and landed 8 Hrs later at a place with coordinates 36N 80W. What is the local time when my plane landed?
Sol. Every1 deg longitude=4 minutes . If west to east add time else subtract time and measure the longitude form GMT.Since 90 degree=90*4=360minutes=6 hours. Dont take into account the value of N and S if any. So the local time of landing = 2+8-6=4am. 

13.)In two dimensional array X(6,9) each element occupies 4 bytes of memory. If the address of first element X(1,1)is 3000 then what will be the address of the last element X(2,3)  ? 
Sol.X(J,K)=Base+w[N(J-1)+(K-1)].This is what i read in DSA where M=6 and N=9.
Therefore...3000+4[9(2-1)+(3-1)]

14.)A power unit is there by the bank of the river of 900 mtr width. a cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river and 3000 mtr away from the power unit. The cost of the cable bellows water Rs5 / mtr and cost of cable on the bank is Rs 4/ mtr. Find the pt where the cable cut through the river.                                      
a.2800        b. 3000         c. 2100     b.3900 
Sol. Just use simple trigonometry             
Ans: 2100(3000-900)

15.)   Find d Odd one out?   JAVA b. LISP c. Small talk d. Eiffel
Sol. All other except LISP are object oriented programming languages.

16.) Match the following
1. Male Boy                           a. A type of
2. Square - Polygon                   b. A part of     
3. Roof - Building                      c. Not a type of
4. Mushroom Vegetables       d. A superset of 
Sol. 1- d, 2- a, 3- b, 4- c  

17.)Which of the following heaving highest  standard deviation?
a. 9,0,9,0,9,0          b. 9,-9,0,9,0,-9   c. 9,-9,9,-9,9,-9    d. 9,9,9,9,9,9
Sol.C, standard deviation is 18(i.e. the difference between two consecutive terms is highest).

And some questions from bar diagrams and pie charts.

SECTION 3:
For this section go through the model test papers of GRE BARRON'S 12TH EDITION.Please do them.Without them it would be difficult to solve them during the exam.

INTERVIEW:
I had three rounds of interview.The 1st one was technical,the second and third comprised of HR and MR questions.Yoir interview depends on the panel you have got.So a little bit of luck also plays its part in the interview.But remember to be confident,not overconfident.If you don't know something,tell them that u have read it somewhere but can't remember right at that moment or say sorry i have not read about it.Don't show your arrogance and don't interrupt the interviewer.Try to be humble to the most and try thinkin before answering.Take your time and then answer but don't fumble while trying to answere at once.And also show them time and again how TCS has always been your Dream Company.

I am happy to be a part of such a prestigious company.If you believe in yourself and have faith in God..you'll definitely be a part of TCS too.So wishing ALL THE BEST to the aspiring ones.




Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


Privacy Policy | Terms and Conditions
Vyom Network : Free SMS, GRE, GMAT, MBA | Online Exams | Freshers Jobs | Software Downloads | Programming & Source Codes | Delhi Info | Jobs, Discussions | Placement Papers | Free eBooks | Free eBooks | Free Business Info | Interview Questions | Free Tutorials | Arabic, French, German | IAS Preparation | Jokes, Songs, Fun | Free Classifieds | Free Recipes | Free Downloads | Bangalore Info | Tech Solutions | Project Outsourcing, Web Hosting | GATE Preparation | MBA Preparation | SAP Info | Web Hosting | Software Testing | Send Free SMS

Domain Registration | Windows Hosting | Linux Hosting | Java Hosting | Virtual Dedicated Server | Dedicated Server | Reseller Web Hosting | Unlimited Windows reseller hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Cheap Windows reseller hosting | Cheap Linux reseller hosting | Cheap Windows hosting | Best Windows hosting | Windows hosting Multiple Domains | Unlimited Windows hosting | Compare hosting plans | Cheap Linux hosting | Best Linux hosting | Linux hosting Multiple Domains | Unlimited Linux hosting | Cheap asp.net hosting | Best asp.net hosting | unlimited asp.net hosting | Cheap asp.net reseller hosting | Unlimited asp.net reseller hosting | Java Features | Cheap Java hosting | Best Java hosting | unlimited Java Hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Java Hosting Multiple Domains |


Placement Papers | Screensavers
Copyright ©2003-2017 JobsAssist, All Rights Reserved.
Page URL: http://www.jobsassist.in/placementpapers/tcs-placement-paper-120.asp

Download Yahoo Messenger | Job Interview Questions | Software Testing Tutorials | Winrunner Tutorial | Test Director Tutorial | C++ Projects