JobsAssist.com - Jobs Resources & Placement Papers
Get Vyom Interview Success Kit Now!
» Now 9,000 Questions & Answers !!
» 10,000+ Pages | Written by 58 Subject Experts | 81 Question Categories
» Every Successful Candidate has this!
Special

Click here to register on India's Fastest growing Job site.

Main Menu

JobsAssist Home Home
 Freshers Jobs Freshers Jobs
Latest Freshers Jobs Latest Jobs
Add Freshers Jobs to My Yahoo My Yahoo!
Free Vyom Career Magazine Free Career Mag
 IT Companies Placement Papers IT Placement Papers
 Govt. Sector Companies Placement Papers Govt. Sector Papers
 5000 IT Companies Directory IT Directory
 Free Magazines Free Magazines
 Consultants Directory Consultants
 Training Institutes Directory Training Inst.
 Interview Questions Interview Questions
 Motivational Quotes Motivational Quotes
 Call Center Information Call Center Info
 Final Year Projects Final Year Projects
 Jobs Discussion Forums Jobs Forum
 Vyom Resume Submitter Resume Submitter
 Free Resume Builder Downloads Free Resume Builders
 Contact Us Contact Us


Resume Submitter

Vyom Network
    Vyom Resources
    Source Codes
    Online Exams
    Discussions World
    Free eBooks
    20,000 Downloads

HOT Resources
Free Career eMagazine


Search JobsAssist
Google




Welcome to JobsAssist - Single Stop for Complete Career Resources


Home » Placement Papers » HCL Placement Papers » HCL Placement Paper 25

Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


HCL Placement Paper 25


Error iconIf you are looking for guaranteed success in your next interview, get an ebook, that contains all the possible Interview Questions.

CLICK HERE TO GET VYOM INTERVIEW SUCCESS KIT TODAY!

Contains over 9,000 solved Interview Questions asked in most MNC interviews.

Receive Genuine Job Information & latest Walk-in details in your mailbox everyday! Join our Yahoo! Group by entering your email in the form below:



(For Example: Software Testing Jobs, BPO Jobs, J2EE Jobs, etc.)







HCL TECHNOLOGIES

Q)Piggy backing is a technique for
a) Flow control b) sequence c) Acknowledgement d) retransmition
ans: c 

Q)The layer in the OST model handles terminal emulation
a) session b) application c) presentation d) transport
ans: b application

Q)In signed magnitude notation what is the minimum value that
can be represented with 8 bits
a) -128 b) -255 c) -127 d) 0

Q)There is an employer table with key feilds as employer no.
data in every n'th row are needed for a simple following queries
will get required results.
a) select A employe no. from employe A , where exists from employe B
where A employe no. >= B employe having (count(*) mod n)=0
b) select employe no. from employe A, employe B where
A employe no.>=B employ no.grouply employe no.having(count(*) mod n=0 )
c) both a& b
d) none of the above

Q)Type duplicates of a row in a table customer with non uniform
key feild customer no. you can see
a) delete from costomer where customer no. exists
( select distinct customer no. from customer having count )
b) delete customer a where customer no. in
b rowid
c) delete customer a where custermor no. in
( select customer no. from customer a, customer b )
d) none of the above

Q)long int size
a) 4 bytes b) 2 bytes c) compiler dependent d) 8 bytes
ans: compiler dependent

Q)x=2,y=6,z=6
x=y==z;
printf(%d",x) ?

Q}what does the hexanumber E78 in radix 7.
(a) 12455 (b) 14153 (c) 14256 (d) 13541 (e) 131112 
ans: (d)

Q) Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2 find n?
(a) (2 x k + s)/Q (b) (2 x s x k)/Q (c) (2 x k - s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q (e) (k + s)/Q

(from GRE book page no:411)
data:
A causes B or C, but not both
F occurs only if B occurs
D occurs if B or C occurs
E occurs only if C occurs
J occurs only if E or F occurs
D causes G,H or both
H occurs if E occurs
G occurs if F occurs
NOTE: check following answers.

Q). If A occurs which of the following must occurs
I. F & G
II. E and H
III. D
(a) I only (b) II only (c) III only (d) I,II, & III
(e) I & II (or) II & III but not both 
ans: (e)

Q). If B occurs which must occur
(a) D (b) D and G (c) G and H (d) F and G (e) J 
ans: (a)

Q). If J occurs which must have occured
(a) E (b) either B or C (c) both E & F (d) B (e) both B & C 
ans: (b)

Q). which may occurs as a result of cause not mentioned
(1) D (2) A (3) F
(a) 1 only (b) 2 only (c) 1 & 2 (d) 2 & 3 (e) 1,2,3 
ans: (c)

Q). E occurs which one cannot occurs
(a) A (b) F (c) D (d) C (e) J 
ans: (b)


* * * * *


HCL-TECH (MADURAI)



Ordering is changed this time.So don't byheart by
a,b,c,d. Byheart
the
answers. Pls check answer once again

Don't hesitate to answer all. Ever HR knows that
Students have
this qp.

Ist section of the Question is as such in the
placement
papers.com

Section II - C Programming

1. Which of the following about the following two
declaration is
true
i ) int *F()
ii) int (*F)()

Choice :
a) Both are identical
b) The first is a correct declaration and the second
is wrong
c) The first declaraion is a function returning a
pointer to an
integer and the second is a pointer to function
returning int
d) Both are different ways of declarin pointer to a
function

Answer : c) The first de...

2. What are the values printed by the following
program?

#define dprintf(expr) printf(#expr "=%d\n",expr)

main()
{
int x=7;
int y=3;
dprintf(x/y);
}

Choice:
a) #2 = 2 b) expr=2 c) x/y=2 d) none

Answer: c)x/y=2

3. Which of the following is true of the following
program

main()
{
char *c;
int *p;
c =(char *)malloc(100);
p=(int *)c;
free(p);
}


ans: The code functions properly releasing all the
memory
allocated


4.output of the following.

main()
{
int i;
char *p;
i=0X89;
p=(char *)i;
p++;
printf("%x %x\n",p,i);
}
*
ans:0X8A

5.
which of the following is not a ANSI C language
keyword?

ans:Function.

6. When an array is passed as parameter to a function,
which of
the following statement is correct

choice:
a) The function can change values in the original
array
b) In C parameters are passed by value. The funciton
cannot
change
the original value in the array
c) It results in compilation error when the function
tries to
access the
elements in the array
d) Results in a run time error when the funtion tries
to access
the elements
in the array

Answer: a) The fu...

7. The type of the controlling expression of a switch
statement
cannot be of
the type

a) int b) char c) short d)float e) none

Answer : d)float


8.What is the value of the expression (3^6) + (a^a)?

a) 3 b) 5 c) 6 d) a+18 e) None

Answer : 5

9. What is the value assigned to the variable X if b
is 7 ?
X = b>8 ? b <<3 : b>4 ? b>>1:b;

a) 7 b) 28 c) 3 d) 14 e) None
ans: 3;

10. Which is the output produced by the following
program
main()
{
int n=2;
printf("%d %d\n", ++n, n*n);
}

a) 3,6 b) 3,4 c) 2,4 d) cannot determine

Answer : b) 3,4

11. What is th output of the following program? 
int x= 0x65;
main()
{
char x;
printf("%d\n",x);
}

a) compilation error b) 'A' c) 65 d)
unidentified

12. What is the output of the following program
main()
{
int a=10;
int b=6;

if(a=3)
b++;
printf("%d %d\n",a,b++);
}

a) 10,6 b)10,7 c) 3,6 d) 3,7 e) none

Answer : d) 3,7

13. What can be said of the following program? 
main()
{
enum Months {JAN =1,FEB,MAR,APR};
Months X = JAN;
if(X==1)
{
printf("Jan is the first month");
}
}

a) Does not print anything
b) Prints : Jan is the first month
c) Generates compilation error
d) Results in runtime error

Answer: b) Prints : Jan..

14. What is the output of the following program?
main()
{
char *src = "Hello World";
char dst[100];
strcpy(src,dst);
printf("%s",dst);
}
strcpy(char *dst,char *src)
{
while(*src) *dst++ = *src++;
}

a) "Hello World" b)"Hello" c)"World" d) NULL e)
unidentified

Answer: d) NULL

15. What is the output of the following program?

main()
{
int l=6;
switch(l)
{ default : l+=2;
case 4: l=4;
case 5: l++;
break;
}
printf("%d",l);
}
a)8 b)6 c)5 d)4 e)none

Answer : c)5

16. What is the output of the following program?
main()
{
int x=20;
int y=10;
swap(x,y);
printf("%d %d",y,x+2);
}
swap(int x,int y)
{
int temp;
temp =x;
x=y;
y=temp;
}

a)10,20 b) 20,12 c) 22,10 d)10,22 e)none

Answer:d)10,22

17. What is the output of the f
ollowing problem ?
#define INC(X) X++
main()
{
int X=4;
printf("%d",INC(X++));
}

a)4 b)5 c)6 d)compilation error e) runtime error

Answer : d) compilation error


18. what can be said of the following

struct Node {
char *word;
int count;
struct Node left;
struct Node right;
}

a) Incorrect definition
b) structures cannot refer to other structure
c) Structures can refer to themselves. Hence the
statement is OK
d) Structures can refer to maximum of one other
structure

Answer :c)

19. What is the size of the following union.
Assume that the size of int =2, size of float =4 and
size of char 
=1.
Union Tag{
int a;
flaot b;
char c;
};

a)2 b)4 c)1 d) 7



20) What is the output of the following program? (.
has been used 
to
indicate a space)
main()
{
char s[]="Hello,.world";
printf(%15.10s",s);
}

a)Hello,.World...
b)....Hello,.Wor
c)Hello,.Wor....
d)None of the above




(1) The combined length of the longer two pieces of
rope is 12 
metres.
(2) The combined length of the shorter two pieces of
rope is 11 
metres.

(A) (B) (C) (D) (E)

10) A certain company paid bonuses of Rs. 125 to each
of its 
executive
emplyees and Rs 75 to each of its nonexecutive
employees. If 100
of the employees were nonexecutive, how many were
executive?
1) The company has a total of 120 employees
2) The total amount that the company paid in bonuses
to its 
employees was
Rs.10,000

(A) (B) (C) (D) (E)

11. What fraction of his salary did Mr. Johnson put
into savings 
last week ?

1) Last week Mr.Johnson put Rs 17 into savings.
2) Last week Mr.Johnson put 5% of his salary into
savings.

(A) (B) (C) (D) (E)

12. Each M-type memory unit will increase the base
memory 
capacity
of a certain computer by 3 megabytes. What is the base
memory 
capacity,
in megabytes, of the computer ?

1) 2 M-type memory units will increase the computer's
base memory 
capacity
by 300%

2) The memory capacity of the computer after 2-M type
memory 
units
are added to the base memory capacity, is 1.6 times
the memory 
capacity
of the computer after 1 M-type unit is added to the
base memory 
capacity.

(A) (B) (C) (D) (E)

13. What fractional part of the total surface area of
cube C is 
red?

1) Each of 3 faces of C is exactly 1/2 red
2) Each of 3 faces of C is entirely white

(A) (B) (C) (D) (E)


SECTION C

Instructions ALL NUMBER USED ARE REAL NUMBERS
FOLLOWING
EACH QUESTIONS ARE FIVE POSSIBLE ANSWERS LABELED
A).B).C).D)&E).TICK THE BEST CHOICE.

14. How many of the integers between 25 and 45 are
even ?
(A)21 (B)20 (C)11 (D)10 (E)9

Answer:d)10

15. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile
and Rs 
0.20
for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for a
3-mile ride 
was

(A)Rs 1.56 (B)Rs 2.40 (C)RS 3.00 (D)Rs 3.80 (E)Rs 4.20

Answer :d)Rs 3.80

16. A computer routine was developed to generate two
numbers 
(x,y)
the first being a random number between 0 and 100
inclusive, and
the second being less than or equal to the square root
of the 
first.
Each of the following pair satisfies the routine
EXCEPT

(A) (99.10) (B) (85.9) (C) (50.7) (D) (1.1) (E)
(1.0)

Answer : A) (99.10)

17. A warehouse had a square floor with area 10,000
sq.meters. A
rectangular addition was built along one entire side
of the 
warehouse
that increased the floor by one-half as much as the
original 
floor.
How many meters did the addition extend beyond the
original 
buildings ?

(A)10 (B)20 (C)50 (D)200 (E)500

Answer: c)50

18. A digital wristwatch


Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


Privacy Policy | Terms and Conditions
Vyom Network : Free SMS, GRE, GMAT, MBA | Online Exams | Freshers Jobs | Software Downloads | Programming & Source Codes | Delhi Info | Jobs, Discussions | Placement Papers | Free eBooks | Free eBooks | Free Business Info | Interview Questions | Free Tutorials | Arabic, French, German | IAS Preparation | Jokes, Songs, Fun | Free Classifieds | Free Recipes | Free Downloads | Bangalore Info | Tech Solutions | Project Outsourcing, Web Hosting | GATE Preparation | MBA Preparation | SAP Info | Web Hosting | Software Testing | Send Free SMS

Domain Registration | Windows Hosting | Linux Hosting | Java Hosting | Virtual Dedicated Server | Dedicated Server | Reseller Web Hosting | Unlimited Windows reseller hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Cheap Windows reseller hosting | Cheap Linux reseller hosting | Cheap Windows hosting | Best Windows hosting | Windows hosting Multiple Domains | Unlimited Windows hosting | Compare hosting plans | Cheap Linux hosting | Best Linux hosting | Linux hosting Multiple Domains | Unlimited Linux hosting | Cheap asp.net hosting | Best asp.net hosting | unlimited asp.net hosting | Cheap asp.net reseller hosting | Unlimited asp.net reseller hosting | Java Features | Cheap Java hosting | Best Java hosting | unlimited Java Hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Java Hosting Multiple Domains |


Placement Papers | Screensavers
Copyright ©2003-2018 JobsAssist, All Rights Reserved.
Page URL: http://www.jobsassist.in/placementpapers/hcl-placement-paper-25.asp

Download Yahoo Messenger | Job Interview Questions | Software Testing Tutorials | Winrunner Tutorial | Test Director Tutorial | C++ Projects