JobsAssist.com - Jobs Resources & Placement Papers
Get Vyom Interview Success Kit Now!
» Now 9,000 Questions & Answers !!
» 10,000+ Pages | Written by 58 Subject Experts | 81 Question Categories
» Every Successful Candidate has this!
Special

Click here to register on India's Fastest growing Job site.

Main Menu

JobsAssist Home Home
 Freshers Jobs Freshers Jobs
Latest Freshers Jobs Latest Jobs
Add Freshers Jobs to My Yahoo My Yahoo!
Free Vyom Career Magazine Free Career Mag
 IT Companies Placement Papers IT Placement Papers
 Govt. Sector Companies Placement Papers Govt. Sector Papers
 5000 IT Companies Directory IT Directory
 Free Magazines Free Magazines
 Consultants Directory Consultants
 Training Institutes Directory Training Inst.
 Interview Questions Interview Questions
 Motivational Quotes Motivational Quotes
 Call Center Information Call Center Info
 Final Year Projects Final Year Projects
 Jobs Discussion Forums Jobs Forum
 Vyom Resume Submitter Resume Submitter
 Free Resume Builder Downloads Free Resume Builders
 Contact Us Contact Us


Resume Submitter

Vyom Network
    Vyom Resources
    Source Codes
    Online Exams
    Discussions World
    Free eBooks
    20,000 Downloads

HOT Resources
Free Career eMagazine


Search JobsAssist
Google




Welcome to JobsAssist - Single Stop for Complete Career Resources


Home » Placement Papers » HCL Placement Papers » HCL Placement Paper 21

Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


HCL Placement Paper 21


Error iconIf you are looking for guaranteed success in your next interview, get an ebook, that contains all the possible Interview Questions.

CLICK HERE TO GET VYOM INTERVIEW SUCCESS KIT TODAY!

Contains over 9,000 solved Interview Questions asked in most MNC interviews.

Receive Genuine Job Information & latest Walk-in details in your mailbox everyday! Join our Yahoo! Group by entering your email in the form below:



(For Example: Software Testing Jobs, BPO Jobs, J2EE Jobs, etc.)


Aptitude
1. How many of the integers between 25 and 45 are even ?
(A)21 (B)20 (C)11 (D)10 (E)9
Ans:d)10
2. If taxi fares were Rs 1.00 for the first 1/5 mile and Rs 0.20 for each 1/5 miles thereafter. The taxi fare for
a 3-mile ride was
(A)Rs 1.56 (B)Rs 2.40 (C)RS 3.00 (D)Rs 3.80 (E)Rs 4.20
Answer :d)Rs 3.80
3. A computer routine was developed to generate two numbers (x,y) the first being a random number between
0 and 100 inclusive, and the second being less than or equal to the square root of the first. Each of the following
pair satisfies the routine EXCEPT
(A) (99.10) (B) (85.9) (C) (50.7) (D) (1.1) (E) (1.0)
Answer : A) (99.10)
4. A warehouse had a square floor with area 10,000 sq.meters. A rectangular addition was built along one entire side
of the warehouse that increased the floor by one-half as much as the original floor. How many meters did the
addition extend beyond the original buildings ?
(A)10 (B)20 (C)50 (D)200 (E)500
Ans: c)50
5. A digital wristwatch was set accurately at 8.30 a.m and then lost 2 seconds every 5 minutes. What time was
indicated on the watch at 6.30 p.m of the same day if the watch operated continuously that time ?
(A)5:56 B)5:58 (C)6.00 (D)6.23 (E)6.26
Ans :E) 6.26
6. A 5 litre jug contains 4 litres of a salt water solution that is 15 percent salt. If 1.5 litres of the solution spills out
of the jug, and the jug is then filled to capacity with water, approximately what percent of the resulting solution
in the jug is salt?
(A)7.5% (B)9.5% (C) 10.5% (D)12% (E)15%
Ans :A)7.5%
7. A plane travelled K miles in the first 96 miles of flight time. If it completed the remaining 300 miles of the
trip in 1 minute, what was its average speed in miles per hour for the entire trip ?
(A)
(B)
(C)
(D)
(E)
Ans :(300+k)/97 * 60
8. A merchant sells an item at a 20 percent discount. but still makes a gross profit of 20 percent of the cost.
What percent of cost would be gross profit on the item have been if it had been sold without the discount?
(A)20% (B)40% (C)50% (D)60% (E)66.6%
Ansr :c) 50%
9. A millionaire bought a job lot of hats 1/4 of which were brown. The millionaire sold 2/3 of the hats including
4/5 of the brown hats. What fraction of the unsold hats were brown.
(A)1/60 (B)1/15 (C)3/20 (D)3/5 (E)3/4
Ans :c)3/20
10. How many integers n greater than and less than 100 are there such that,if the digits of n are reversed,
the resulting integer is n+9 ?
(A)5 (B)6 (C)7 (D)8 (E)9
Ans )8
11. An investor purchased a shares of stock at a certain price.If the stock increased in price Rs 0.25 per share
and the total increase for the x shares was Rs 12.50, how many shares of stock had been purchased ?
(A)25 (B)50 (C)75 (D)100 (E)125
Ans :B)50
12 At a special sale, 5 tickets can be purchased for the price of 3 tickets. If 5 tickets are purchased at the sale,
the amount saved will be What percent of the original price of the 5 tickets?
(A) 20% (B) 33.3% (C) 40% (D) 60% (E) 66.6%
Ans :c)40%
13. Working independently, Tina can do a certain job in 12 hours. Working independently, Ann can do the same job
in 9 hours. If Tina Works independently at the job for 8 hours and then Ann works independently, how many hours
will it take Ann to complete the remainder of the jobs?
(A) 2/3 (B) 3/4 (C) 1 (D) 2 (E) 3
Ans :E)3
14. A decorator bought a bolt of d m number of red chips in any one stack ?
(A) 7 (B) 6 (C) 5 (D) 4 (E) 3
Ans :C) 5
15. A sink has 12 lits of water some quantity of water is taken out. if the remainng water is 6 litres less then the
water taken out then quantity of water taken out is.
a. 3
b. 6
c. 9
d. 1
16. which is the 4 digit number whose second digit is thrice the first digit and 3'rd digit is sum of 1'st and 2'nd and
last digit is twice the second digit.
1.2674
2.1349.
3.3343
4.3678
17. In a straight highway 2 cars starts from the same point in opposite directions each travels for 8 Kms and take
left turn then travel for 6 Kms what is the distance between them now.
1.16
2.20
3.25
4.10
4.A problem based on house numbers.
18. Five students compare their test and quiz marks. some datas given. 5 questions based on this.
Technical Section
1 In ANSI C which is such thing is not in Java.
typedef struct node
{
int
NODEPTR * NODE
}
2 Q. In signed magnitude notation what is the minimum value that can be represented with 8 bits
a) -128 b) -255 c) -127 d) 0
3 Q. there is an employer table with key feilds as employer no. data in every n'th row are needed for a simple following
queries will get required results.
a) select A employe no. from employe A , where exists from employe B where A employe no. = B employe
having (count(*) mod n)=0
b) select employe no. from employe A, employe B where A employe no. = B employ no.
grouply employe no. having (count(*) mod n=0 )
c) both a& b
d) none of the above
4. Piggybacking is done for, Ans=>Acknowledgement.
5. WHICH IS NOT BASIC data type ans.Char*
6. which of the following statement is valid for string copy
char *srt,*ptr;
a) while(*str) {
*str=*ptr;
++str=++ptr;
}
b ) while(*str)
{*++str=*++ptr};
c)
7 Two variable cannt have the same name in
a)function b) block c) file d)--- C Section
8 #define inc(x) x++
main()
{
int t=1;
printf("%d",inc(t++));
}
9 . one or two que for the complicated declaration.
10. Const char *a="Abcd"; char const *a="lmno"; base do this,Two que were there.
11. char *p ;
char q[20];
12. int i,*p=&i;
p=malloc(10);
free(p);
printf("%d",p);
ans : garbage
13. int i=20,*j=&i
f(i)
printf("%d",i);
14. #define val 1+2
printf("%d%d",val/val,val^3)
ans : 3 9
15. #define "this" "#"
#define (x,y) x##y
printf("this","this is")
ans: compilation error (tested)
16. (2^2)+(a^a)
17. int a ,b=7
a=b<4?b<<1:b>4?7>>1:a
ans.3
18. one que on c++ class member function
ans.d
19. work of memory management unit.
20. who relate virtual memory to physical memory ans.os
21. memory is allocated to variable
a)when declared b)when define c)...
22. Question on double linked list
23. Define success 1
define failure -1
if(condition)
printf(success);
else
printf(failure);
ans success
24 . main()
{
int var=25,varp;
varp=&var;
varp=10;
fun(varp);
printf(%d%d",var,varp);
ans a)45,45 b)55,55 c) 20,55;
25. u r given two statements
a=(10.15);
b=10,15;
if they are executed what is the output printf("%d%d",a,b);
a)10,15 b)15,10 c)10,10 d)15,15 ans a
26. define null 0 ans=0;
27. #define inc(x) x++
main()
{
int t=1;
printf("%d",inc(t++));
}
ans.error
28. argument in funtion can be passed
1)by value 2)by refference 3)....
29. main
{int x=1,y=2,z=3;
x=y==z;
printf(x);
}
30. in switch float is not used
31. one question on register variable.
 

Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


Privacy Policy | Terms and Conditions
Vyom Network : Free SMS, GRE, GMAT, MBA | Online Exams | Freshers Jobs | Software Downloads | Programming & Source Codes | Delhi Info | Jobs, Discussions | Placement Papers | Free eBooks | Free eBooks | Free Business Info | Interview Questions | Free Tutorials | Arabic, French, German | IAS Preparation | Jokes, Songs, Fun | Free Classifieds | Free Recipes | Free Downloads | Bangalore Info | Tech Solutions | Project Outsourcing, Web Hosting | GATE Preparation | MBA Preparation | SAP Info | Web Hosting | Software Testing | Send Free SMS

Domain Registration | Windows Hosting | Linux Hosting | Java Hosting | Virtual Dedicated Server | Dedicated Server | Reseller Web Hosting | Unlimited Windows reseller hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Cheap Windows reseller hosting | Cheap Linux reseller hosting | Cheap Windows hosting | Best Windows hosting | Windows hosting Multiple Domains | Unlimited Windows hosting | Compare hosting plans | Cheap Linux hosting | Best Linux hosting | Linux hosting Multiple Domains | Unlimited Linux hosting | Cheap asp.net hosting | Best asp.net hosting | unlimited asp.net hosting | Cheap asp.net reseller hosting | Unlimited asp.net reseller hosting | Java Features | Cheap Java hosting | Best Java hosting | unlimited Java Hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Java Hosting Multiple Domains |


Placement Papers | Screensavers
Copyright ©2003-2018 JobsAssist, All Rights Reserved.
Page URL: http://www.jobsassist.in/placementpapers/hcl-placement-paper-21.asp

Download Yahoo Messenger | Job Interview Questions | Software Testing Tutorials | Winrunner Tutorial | Test Director Tutorial | C++ Projects