JobsAssist.com - Jobs Resources & Placement Papers
Get Vyom Interview Success Kit Now!
» Now 9,000 Questions & Answers !!
» 10,000+ Pages | Written by 58 Subject Experts | 81 Question Categories
» Every Successful Candidate has this!
Special

Click here to register on India's Fastest growing Job site.

Main Menu

JobsAssist Home Home
 Freshers Jobs Freshers Jobs
Latest Freshers Jobs Latest Jobs
Add Freshers Jobs to My Yahoo My Yahoo!
Free Vyom Career Magazine Free Career Mag
 IT Companies Placement Papers IT Placement Papers
 Govt. Sector Companies Placement Papers Govt. Sector Papers
 5000 IT Companies Directory IT Directory
 Free Magazines Free Magazines
 Consultants Directory Consultants
 Training Institutes Directory Training Inst.
 Interview Questions Interview Questions
 Motivational Quotes Motivational Quotes
 Call Center Information Call Center Info
 Final Year Projects Final Year Projects
 Jobs Discussion Forums Jobs Forum
 Vyom Resume Submitter Resume Submitter
 Free Resume Builder Downloads Free Resume Builders
 Contact Us Contact Us


Resume Submitter

Vyom Network
    Vyom Resources
    Source Codes
    Online Exams
    Discussions World
    Free eBooks
    20,000 Downloads

HOT Resources
Free Career eMagazine


Search JobsAssist
Google




Welcome to JobsAssist - Single Stop for Complete Career Resources


Home » Placement Papers » Geometrics Placement Papers » Geometrics Placement Paper 3

Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


Geometrics Placement Paper 3


Error iconIf you are looking for guaranteed success in your next interview, get an ebook, that contains all the possible Interview Questions.

CLICK HERE TO GET VYOM INTERVIEW SUCCESS KIT TODAY!

Contains over 9,000 solved Interview Questions asked in most MNC interviews.

Receive Genuine Job Information & latest Walk-in details in your mailbox everyday! Join our Yahoo! Group by entering your email in the form below:



(For Example: Software Testing Jobs, BPO Jobs, J2EE Jobs, etc.)

Section 1- Aptitude Section

Directions for questions 1-3: Complete the sequence given below :

1. 5, 5, 13, 13, 21, 21, __

Ans: 29

2. 0, 7, 26, 63, 124, __

Ans: 215 (hint: n3-1 )

3. 1, 3, 5, 7, __

Ans: 9

4. If a person walks at 4/5th of his usual speed he reaches 40min late. If  he walks at his usual speed for how much time does he travel ?

5. Two trains A&B start at opposite points 120km apart at 60kmph. A fly starting along with train A at 120kmph reaches B then returns back to touch A and continues the two and fro movement. By the time two trains meet how much distance would the fly have traveled?

6. In a class 80% have passed in English, 70% passed Hindi, 10% didn't pass either. If 144 students passed both the subjects. What is the total strength of the class?


7. Find the least number which when divided by 7 gives the reminder 6, when divided by 6 gives reminder 5, when divided by 5 gives reminder 4 and so on ?


8. If a man stands in front of sun what is the first letter of the direction which is left to him ?


9. (a)A square is to circle as cube is to
    (b)Success is to failure as joy is to


10. (a)Give the synonyms of the following words
(i) Joy
(ii) Inert
(iii) Jolly

(b) Give the opposites of the following words
(i) genuine
(ii) command
(iii) essential

11.Find the odd man out in the following sets
(i) Tiger, Elephant, King Cobra, Dolphin
(ii) Oasis, Lake, Pool, Valcano
(iii) Bengali, Karnataka, Mumbai, Kashmir
(iv) Lapidary, Lancet, Scapel, Surgeon
(v) Requiem, Dirge, Elegy, Paean

12. I bought a cycle 2days before my birthday and I broke it 3 days after my birthday. The day I broke it is Mar2,1956?

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement

i) When is my birthday?
Hint: Keep in mind that 1956 was a leap year.
(ii) What is my age on Mar 4th, 1980?
(iii) My nephew is born exactly 20years after me. If I turned 20 in 1960, what is the nephews age on Feb 28th 1988 ?


13. Monday Aug25, 96 :
Hostess: "Mr A, you forgot your umbrella during the party on last friday. I expected you to collect it on your visit on wednesday as I plan to leave on this Friday."

Directions: The following questions are to be answered on the basis of the above given statement.

(i) when A missed umbrella?
(ii)When A is supposed to collect it?
(iii)When K leaves?

14.What is my father's sons son to my son?

Ans. Cousin brother

15. On cutting a solid parabola what would be generated

Ans: Cone


16. What is Eulers formula?

Ans: F+V-E =2; where
F => faces; V => vertices; E => number of edges

17. What is Newton Raphson method used for?

Ans: To find the root of f(x) = 0;


18. How many tangents can be drawn on three circles if they don't lie within each other ?


19. xy - x + 2y = 6 equation is shifted to form equation xy=c what is c ?


20.When x is real what is the least value of (x2-6x+5)/(x2+2x+1)


21.When an object like cube or sphere is seen along x, y, z axis we get the same.Apart from these suggest another object which has similar characteristics as that mentioned above?

Ans: Triangular prism

22. When an object is seen from the front side we can see two concentric squares and top view also without any hidden lines. Draw the side view.

23. In common parlance, A=> B means what

Ans: if A is true B has to be true

23. If A is not invertible and BA = I is not possible, what is implied by this?

Ans: Determinant is Zero.

24. What is a free body diagram used for


25. A die is thrown twice what is the probability that you get same number


26. The sum of two numbers is 55. What is the larger number?


Section 2-Technical Section


1. Convert 251 in base 10 to octal(base 8)?


2. How much information can be stored in 1 byte of a IBM pc compatible?


3.What is the language used for Artificial Intelligence

Ans: lisp


4. Swap two variables without using temporary variable

Ans: a= a+b; b= a-b; a= a-b:

5.Which is not the operating system ?

Ans: BIOS


6. What is the optimum number of operations for 2x3 + 3x2 + 5x + 5?


7. In the fortran language which of the following is true.
(i) fortran uses call by value
(ii) fortran is object oriented
(iii) fortran allows use of function overloading

Ans. (i)

8. When a program is compiled what does it produce?

Ans: Source code is converted to object code


9. What is the difference between function overloading and function overriding?


10. What is the character set used in JAVA 2.0 ?

Ans: Unicode

Section 3 - C Test

1. What is the mistake in the following program segment ?

f()
{
int a;
void c;
f2(&c,&a);}

2. a=0;
  b=(a=0)?2:3;


a) What will be the value of b and why ?
b) If in first statement a=0 is replaced by a = -1,  b= ?
c) If in second statement a=0 is replaced by a = -1, b=?


3.char *a[2];
int const *p;
int *const p;
struct new { int a;int b; *var[5] (struct new)}


Describe the statements in the above given construct ?

4.f()
   {
      int a=2;
      f1(a++);
   }
f1(int c)
{
printf("%d", c);
}

What is the value of c ?

5. f1()
    {
       f(3);
    }
f(int t)
{
switch(t);
{
case 2: c=3;
case 3: c=4;
case 4: c=5;
case 5: c=6;
default: c=0;
}

What is the value of c?

6. What is the fallacy in the following program segment ?

int *f1()
{
int a=5;
return &a;
}
f()
int *b=f1()
int c=*b;
}

7. Give the C language equivalents of the following
a)Function returning an int pointer
b)Function pointer returning an int pointer
c)Function pointer returning an array of integers
d)Array of function pointer returning an array of integers

8. Find the fallacy in the following program segment?

int a;
short b;
b=a;

9. Define function ? Explain arguments in functions ?


10. How does C pass variables to a function ?

11. Explain the following program segment.
f(){
int *b;
*b=2;
}


12. Explain binary trees and their use ?

13. Draw the diagram showing the function stack, illustrating the variables that were pushed on the stack at the point when function f2 has been introduced .

type def struct
{ double x,double y} point; }
main( int argc, char *arg[3])
{ double a;
int b,c;
f1(a,b); }

f1(double x, int y)
{point p;
stack int n;
f2(p,x,y)
}

f2(point p, double angle)
{ int i,j,k,int max;
}

Join VYOM-JOBS and receive latest 2008 Placement Papers for FREE


Privacy Policy | Terms and Conditions
Vyom Network : Free SMS, GRE, GMAT, MBA | Online Exams | Freshers Jobs | Software Downloads | Programming & Source Codes | Delhi Info | Jobs, Discussions | Placement Papers | Free eBooks | Free eBooks | Free Business Info | Interview Questions | Free Tutorials | Arabic, French, German | IAS Preparation | Jokes, Songs, Fun | Free Classifieds | Free Recipes | Free Downloads | Bangalore Info | Tech Solutions | Project Outsourcing, Web Hosting | GATE Preparation | MBA Preparation | SAP Info | Web Hosting | Software Testing | Send Free SMS

Domain Registration | Windows Hosting | Linux Hosting | Java Hosting | Virtual Dedicated Server | Dedicated Server | Reseller Web Hosting | Unlimited Windows reseller hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Cheap Windows reseller hosting | Cheap Linux reseller hosting | Cheap Windows hosting | Best Windows hosting | Windows hosting Multiple Domains | Unlimited Windows hosting | Compare hosting plans | Cheap Linux hosting | Best Linux hosting | Linux hosting Multiple Domains | Unlimited Linux hosting | Cheap asp.net hosting | Best asp.net hosting | unlimited asp.net hosting | Cheap asp.net reseller hosting | Unlimited asp.net reseller hosting | Java Features | Cheap Java hosting | Best Java hosting | unlimited Java Hosting | Unlimited Linux reseller hosting | Java Hosting Multiple Domains |


Placement Papers | Screensavers
Copyright ©2003-2018 JobsAssist, All Rights Reserved.
Page URL: http://www.jobsassist.in/placementpapers/geometrics12003.asp

Download Yahoo Messenger | Job Interview Questions | Software Testing Tutorials | Winrunner Tutorial | Test Director Tutorial | C++ Projects